Posts

Showing posts from September, 2011

Pengalaman melahirkan.. :)

Pengalaman melahirkan.. :) kalau boleh ibu tak mahu ingatan ini luput dari ingatan, jadi ibu nak tulis kat sini..(hmm..tp mak sll je ingat setiap pengalaman melahirkan kami, 9 orang anaknya.. :)) xpe, ni more detail utk anak2 ibu baca nnt ye..

Kelahiran Ammar Zafran, 26 Nov 2009, 2.55pm

Seminggu sblm ammar lahir, dah ada keluar darah sikit..tp xde rasa sakit, so tak wat apa2, still keje mcm biasa..Malam 25 nov tu dah mula keluar tanda darah n lendir n instinct ibu pun rasa nak bersalin kot..pagi esoknye dah mula rasa sakit sikit2, lebih kurang setengah jam sekali..tp berdasarkan pembacaan, anak petama akan ambil masa yang lama, so ibu xmo pegi hospital lagi..teman ayah check-up kat hospital, sebab ayah pun baru lepas operate batu karang..petang tu, dalam lepas asar baru pegi hospital ampang..bila cek, bukaan baru 2cm..ibu mintak nak balik umah dulu, nurse mintak tunggu doc dulu..tunggu dengan sakit sampai la kul 11pm..huhu..doc pun dah ngantuk, dia baru keluar dr bilik pembedahan..hmm..…

Kami sudah dan baru ber-empat

Kami baru berempat. Maknanya ada ibu, ayah, ammar zafran dan muhammad amirul dalam keluarga nukleus ini :) sudah dan baru ber-empat. :))

Sebelum ada anak ke-2, sll je tanya suami, macamm mana la kalau dah ada 2 org anak ye..sorang pun dah tak larat..huhu..tp alhamdulillah, bila adik amirul dah ada, Allah turut sertakan kekuatan kepada kami..dan itulah doa ibu setiap hari, mohon dititipkan kesabaran dan kekuatan dalam mendidik dan mengasuh anak2 menjadi anak soleh dan solehah..

Ammar dan amirul, masing2 punya ulah yang bisa buat ibu ketawa sepenuh hati atau geram juga sepenuh hati..tapi kalian buat ibu rasa mahu menjadi surirumah sepenuh masa menjaga kalian..cuti ibu tinggal 15 hari je ni...sedihnya.. :(