Posts

Showing posts from June, 2012

Kelahiran anakanda ke-2, Muhammad Amirul bin Rahman :)

Bismillah...Alhamdulillah, Amirul genap setahun hari ni. Amirul dah besar, dan dah ada macam-macam karenah yang selalu buat ibu ketawa je...kami saling geram antara satu sama lain, saling suka menggigit...hehe..Amirul dah setahun, gigi dah ada 7 batang, seronok main gigit2... :D


28.06.2011, tarikh lahir muhammad amirul..due date ialah 26 jun, overdue 2 hari walaupun tanda dah keluar pada 25 jun..Walaupun kelahiran yang ke-2, sakit, debar dan segalanya masih sama seperti yang pertama..Cuma dapat expect apa yang akan berlaku..Contohnya akan dijahit (erk, itu hanya menambahkan debar) hehe..

Jumaat malam, 25 jun2011 tu keluar tanda lendir darah..abang keluar main badminton, so bgtau mak..pastu asyik rasa nak qadha hajat je..hihi..contraction xde lagi..pastu dalam kul 2 pagi, rasa macam...splash..ingatkan darah, tp cuma lendir je..esok pagi pergi cek kat hospital, doc kata belum masa lagi..ok, so balik umah semula..hari ahad pun macam xde apa2 lagi..owh, rasa macam banyak benda belum settle…

Hari Jumaat Yang Best

Image
Bismillahirrahmanirrahim..

Saya sangat suka hari Jumaat, penghulu segala hari ni..

Antaranya..sebab setiap pagi di ofis ada majlis bacaan yasin, lepas tu bersalam-salaman..Masa ni la kesempatan untuk minta maaf dengan semua orang..Lapang dada rasanya bila saling memaafkan ni.. Alhamdulillah, syukur padaMu yaAllah...

Anak muslim itu, selalu minta maaf bila bersalah..Anak muslim itu selalu memaafkan kesalahan teman.. (: lagu anak-anak :)

Kenapa Cimas?

Dari kecil lagi, family dah panggil Cimas..Mak kata sebab tak sedap panggil satu suku kata, Mas je..nak panggil Maslina macam panjang je..Entah macam mana, boleh keluar Cimas pulak.. ;p

Sampai la ke universiti, saya senang dipanggil Cimas..Senang kan..sebab rasanya tak ada orang kot guna nama tu...Tapi, dah kerja kene formal la, guna nama sebenar jela...

Tadi, cari jap meaning Cimas..owh..ada dalam bahasa French rupanye..

"The tops as in 'the top of the hills' = Las cimas de las colinas "
Owh, I would like to be at the top..top of the hills, top in my study, top in my work, top as a mother and wife, ....and to be in the top jannah... :) everybody want to be at the top...
O Cimas..that will require lots of work hard, patience, preservence, doa and strength from The Almighty Allah..
Jia yiu! :)