Posts

Showing posts from March, 2013

Diet oh Diet

Image
Berat badan dah bertambah dengan gembira sekali, tanpa menunjukkan tanda-tanda utk turun...Lagi 3kg akan sama dengan berat sebelum melahirkan ammar..waaa...stress2..huhuhu...

Bila teringin nak makan produk kuruskan badan, hubby larang..hukhuk..
bila tanya mak, "cimas macam xxxxx yg dalam tv tu?" Mak gelak-gelak sambil cakap "tak la.."
sebab tangan anaknya ni dah sedia nak cubit kalau mak cakap ye..hukhuk..x boleh terima kenyataan anak dia ni..huhuhu..

So, dah mula rancang-rancang untuk diet..x boleh drastik sangat sebab rasa mcm x ready..huhu..yang dah mula dibuat ialah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

minum kopi senyum...(intan kata, mak dia kata, ustazah norbahyah kata boleh kurus minum kopi ni)
yes! boleh minum sesuatu yang saya suka iaitu kopi :D

Pastu, yang belum terlaksana:-
1) Diet atkins
Makan protein je-ikan, ayam, tauhu. tempe, sayur2..no no to karbohidrat..huhu..berjaya 3 hari je kot...

2) Diet putih telur
http://tipsdietsehataman.blogspot.com…

Anniversary? ^_^

Image
Bismillah...

Alhamdulillah, esok genap 4 tahun kami bergelar suami isteri. Entah kenapa kali ni saya rasa gembira sangat nak celebrate anniversary... Tapi kan biasanya perkara yang saya selalu excited nak buat selalu turn out kurang best at lastnya..ehehe..xpela, meh betulkan niat semula... Nak sambut anniversary dengan rasa bersyukur, dengan memandang semua kurniaan nikmat yang Allah berikan kepada kami untuk disyukuri sebanyak-banyaknya...Insya-Allah...juga dengan doa hubungan kami ini sentiasa dalam rahmat, juga dikurniakan kebahagiaan tak bertepi dalam keadaan susah ataupun senang...

Dari last week, saya remind suami tentang hari esok..haha..memang tak malu... :) hubby tanya nak ke mana esok?saya kata nak ke bulan, ke bintang..katanya ke masjid le, ada bulan dan bintang...hehe...kalau ada ceramah ke kat masjid best juga kan..tapi esok hari rabu, ada ke?huhu..bolehla kan..pergi keluar berdua dan pergi ke masjid untuk solat... :) Dalam hati, punya keinginan untuk jalan berdua dalam …