Posts

Showing posts from November, 2011

Cara melapangkan rezeki :)

Assalamualaikum..

Tiba-tiba teringat kata-kata seorang ustaz bagaimana cara kita nak melapangkan rezeki?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Iaitu dengan meluaskan pandangan kita tentang rezeki..Rezeki bukan dari sudut harta sahaja. Kesihatan, ilmu, anak-anak yang soleh..pendek kata semua nikmat yang Allah kurniakan adalah rezeki..Pandanglah sekeliling kita dan luaskan pandangan rezeki. InsyaAllah, kita akan terasa yang kita sebenarnya dikurniakan dengan rezeki yang banyak sekali oleh Allah. :)

Ammar is two

Esok birthday Ammar yang ke-2. Kalau ikut kalendar Hijrah, ammar dah masuk 2 tahun sehari sebelum Aidiladha. Tapi masa tu ayah kerja. Tak jadi la nenek nak sambut birthday ammar kat Sungai Buloh. Tapi ammar really had a great fun masa raya haji, walaupun dicelahi juga ragam dia.huhu..ada ke patut xmo pakai baju, pakai diapers n songkok je..isk2..tapi xde gambar la, ibu x larat pening-pening lalat hari tu..hehe..

Ammar anak yang soleh (itu yang selalu kami sebut2 dan doakan). Dia sayang sangat adik dia..suka sangat cium2 adik, main2 dengan adik..kadang2 ganas jugak main dengan adik..yela, dia mungkin tak faham lagi adik masih kecil. Kadang-kadang kalau adik terbangun malam n ibu tak sedar2(kes rasa macam adik nangis dalam mimpi..hukhuk), ammar yang akan pujuk adik dulu..bila ibu sedar tgk ammar tgh tepuk2 adik..pastu cakap 'susu'..owh ammar, terharunya ibu..ibu doakan ammar sentiasa jadi anak dan abang yang penyayang..Kadang2 bila adik nangis, ammar yang akan meluru dulu, pujuk2…