Thursday, November 7, 2013

Makanan dan resipi :)


Assalamualaikum :)

Siapa suka makan? Ye, saya (sambil angkat tangan) Especially bila time hormone tak stabil dan stress... Dan perasan tak sometimes, kita memang craving for something kan (walaupun tak mengandung..haha) Contohnya saya selalu mengidam coklat, buah, kek dll.. :D Saya percaya rasa mengidam tu dari badan kita yang menjerit minta sesuatu nutrisi yang kurang dalam badan...hehehe..entah betul ke tak..tapi selagi craving tu tak melampaui batas, tak salah rasanya kita ikutkan... :)

Dan biasanya saya lebih suka sediakan sendiri makanan yang saya teringin...huhu..ok, saya tak expert langsung masak-memasak ni..kali pertama biasanya tak jadi pun, paksa juga telan...dan ianya akan bertambah baik kemudiannya :D dan kebanyakan resipi kan pada saya bukanlah selalunya perlu diikut bulat2, kita boleh olah dan sesuaikan dengan bahan yang kita ada...dan banyak2 berdoa, zikir masa preparation makanan, insyaAllah makanan tu jadi edible, boleh dimakan..hehe...

Ok, sekarang ni memang tengah stress and I am craving for these :)

Dan kejap lagi saya dapat makan donut, Alhamdulillah :D


  
 +
 
 



 

No comments: