Tuesday, July 10, 2012

Evil Eyes

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah, malam tadi dapat perkongsian yang sangat berguna dari seorang sahabat..Katanya, pernah mendengar ceramah dari seorang ustaz tentang jin..Jin dan syaitan ini sangat mudah masuk ke dalam badan manusia, antaranya melalui evil eyes ini.

Bagaimana yang dikatakan dengan evil eyes? Hmm..contohnya bila kita lihat seseorang, terus ada lintasan jahat atau rasa kurang enak dalam hati kita..(Hmm..saya pun punya masalah ini sebenarnya..tak tahulah kenapa boleh rasa tak suka kepada seorang yang tidak berdosa :( ) Ataupun, bila kita tahu tentang kebaikan atau kelebihan seseorang, timbul lintasan rasa kurang enak dalam hati kita...contohnya pertanyaan "Kenapa bukan aku?"...

Haa..pernah tak rasa lintasan ni dalam hati? Inilah sebenarnya bisikan syaitan..lahir dari evil eyes ni..Jika kita turutkan, syaitan dengan mudahnya akan masuk ke dalam tubuh kita, merasuk kita menjadi seorang yang pemarah dan menyuburkan sifat-sifat mazmumah lainnya.. Na'udzubillah...

Ada tips yang diberikan untuk atasi lintasan jahat dari evil eyes ini..Ucapkanlah MasyaAllahTabarakallah 

مشاء الله تبارك الله
MasyaAllah : Allah Yang Maha Agung
Tabarakallah: Al Laits menafsirkan kata tabarakallah (ﺗﺒﺎﺮﻚﺍﷲ) adalah pemuliaan dan pengagungan

Ok, saya nak try tips ni..Mudah-mudahan mampu menangkis serangan dari syaitan ini. InsyaAllah..

Boleh juga rasanya kita ucapkan A'udzubillahiminassyaitonirrajim..untuk mohon perlindungan Allah dari syaitan yang terkutuk.. Juga beristighfar kerana terlanjur punya lintasan jahat di dalam hati, kan..

Jom beramal, kerana Allah :D

* Cari gambar evil eye kat google, tapi cam takut la tengok, tak mau la letak kat sini..huhuhu..


No comments: