Tuesday, August 28, 2012

Muhammad Amirul sayang...

Bismillahirrahmanirrahim..

Baru perasan yang ibu start tulis blog ni masa ammar umur setahun sebulan..Sekarang Amirul dah setahun 2 bulan..cepatnya masa berlalu..

Bila baca semula entry ni, rasa kelakar pula..Amirul pun sama je macam abang dia, macam2 ulah anak-anak ibu ni. Muhammad Amirul dah boleh berjalan sendiri hari Jumaat sebelum lebaran tempoh hari..Alhamdulillah.. Seronok betul dia bila dah boleh jalan. :D Ibu, ayah, abang dan sepupu2 pun seronok tengok Amirul..

Muhammad Amirul sayang ni garang juga orangnye..Kalau ibu larang2, ada je nak balas balik mulutnya, sambil tangan nak pukul2 orang..huhu..kene pastikan kuku sentiasa pendek supaya tak calar-balar kita ye..hehe..Adik Amirul sangat mudah senyum dan ketawa sebenarnya..comel je bila budak2 ketawa kan..it's a therapy for adults sebenarnya kan.. :)

Nak tidurkan adik Amirul tak susah, cuma susukan dia sampai terlena..Nikmatnya susukan anak ni, syukur pada Allah..Sambil menyusukan, boleh nyanyi, zikir dan doa untuk anak..Kita kan punya banyak harapan dan doa untuk anak..Ibu selalu baca Fatihah, Ayat Kursi dan Surah Al-Isra:82 . Then, doa yang baik2 untuk anak..Kalau anak dan ayah sakit pun, ibu akan berdoa guna ayat2 tu juga. Alhamdulillah, ibu rasa nampak sangat kesannya..bila kita bergantung sepenuhnya kepada Allah....

Muhamad Amirul yang ceria menceriakan semua orang di rumah. Bila menangis pun ibu rasa adik kelakar juga..hehe..Anak ibu ni jadi anak yang soleh ye sayang..Ibu dan ayah sayaaanngg sangat kat Amirul tau :D

Lagu dodoi untuk anak ibu :) (guna irama lagu alif, ba, ta)
"Muhammad Amirul anak yang baik,
Muhammad Amirul anak yang cerdik,
Muhammad Amirul anak yang kuat,
Muhammad Amirul anak yang soleh..."

Love and Care,
Ummu Ammar



No comments: